Monday, August 13, 2012

Ailesi operasyonların durdurulmasını istedi

Ailesi operasyonların durdurulmasını istedi

Ailesi operasyonların durdurulmasını istedi

Tunceli'de kaçırılan CHP'li Aygün'ün ailesi, hayati tehlike endişesiyle operasyonların durdurulmasını istedi.

Güncelleme:13 Ağustos 2012 11:14
CHP Tunceli milletvekili Haseyin Aygün'ün PKK tarafından kaçırılmasının ardından başlayan operasyonlara aileden tepki.
Dün gece, Aygün'ün PKK'lı grup tarafından kaçırılmasının ardından güvenlik güçleri geniş bir operasyon başlatmıştı.
Sık ağaçlarla kaplı arazide başlatılan operasyonun Aygün'ün hayatını tehlikeye atabileceği endişesi taşıyan ailesi arama çalışmalarının durdurulmasını istedi.
Ailenin bu isteğinin ardından Valilikte yapılan asayiş toplantısında bu seçenek de gündeme alındı.
Öte yandan Aygün kaçırılmadan bir gün önce örgütün Ovacık'ta bildiri dağıttığı öğrenildi.
Bildiride AK Parti ve CHP'ye yönelik eylem için çağrı yapılıyordu.
Aygün olayını yerinde takip etmek için görevlendirilen 5 CHP milletvekili de çaışmalarına başladı. Levent Gök başkanlığındaki partinin il merkezindeki toplantının ardından Tunceli Valisi ile bir araya gelecek.
LEVENT GÖK: AYGÜN DERHAL SERBEST BIRAKMALI   
CHP'li Levent Gök Aygün'ün kaçırılmasından sonra Kılıçdaroğlu'nun kendilerini konuyla ilgili görevlendirdiklerini ve iki saat içerisinde Tunceli'ye geldiklerini söyleyerek şöyle dedi:
Vali, emniyet yetkilileri ve Tunceli'de sivil toplum örgütleriyle görüşerek Hüseyin Aygün'ün derhal serbest bırakılması için girişimlerini sürdüreceğiz. Kabul edilemez bu tutumu Tunceli halkının paylaşacağına ve destek vereceğini umuyoruz. Şu anda dünyada ve Türkiye'de tepki çığ gibi büyümekte. Bu eylemi yapanlar Hüseyin Aygün'ün bölgede ne kadar sevildiğini ve bu nedenle yaptıkları eylemin son derece yanlış olduğu konusunda bir kanıya varılmasını bekliyoruz.. Aygün'ün kılına zarar gelmeden derhal serbest bırakılmasını talep ediyoruz. Akşam Tunceli halkı ile birlikte basın toplantısı düzenleyeceğiz.
Gök, Aygün'ün kaçırılmasıyla ilgili olarak da "Araç bir virajda durdurulmuş, Aygün bir müddet direnmiş, iki arkadaşı serbest bırakıldıktan sonra bilinmeyen yere götürülmüş. Umut ediyoruz ki yanlış tutum sona erer.
EŞİ İLK KEZ KONUŞTU: EŞİM BUNU HAK ETMEDİ  
Hüseyin Aygün'ün eşi Emine Aygün konuştu. Aygün, "Eşim bunu hak etmedi, benim eşim bu eylemin yapılacağın en son kişidir” dedi.

No comments:

Post a Comment