Wednesday, June 8, 2011

Andy Warhol İstanbul’da

            Sanatın ‘Pop Prensi’ Andy Warhol’un film, video ve polaroidlerinden oluşan ‘Warhol Hareket Halinde’ sergisi bugün açılıdı. Sergi 9 temmuz’a kadar Galerist’in Galatasaray, Akaretler ve Tepebaşı mekânlarında görülebilir.


          Bugün Galerist’te açılan sergi , Andy Warhol’un film, video ve polaroidlerine yer veriyor. Küratör Geralyn Huxley, resimlerini Warhol’un diğer eserlerinden ayrı tuttuğunu belirtirken, filmlerinin daha mühim olduğunu söylüyor. “Resimleri ‘duran sanat eserleri’ olarak adlandırıyorum. Serginin içeriğinin anlaşılması çin Warhol Hareket Halinde ismine karar verdim” diyor.


        Warhol Hareket Halinde, sanatçının 1962 yılında New York’ta kurduğu ünlü ‘Factory’ atölyesinde giriştiği deneylerin sonucu olan çalışmalara yer veriyor. Sanatçının yaratıcı çalışmalarını görme olanağı sağladığı gibi, yakın ilişki içinde olduğu Dennis Hopper, Mick Jagger, Joan Collins ve Liza Minnelli gibi popüler Amerikalıları da gündeme getiriyor. Ancak Geralyn Huxley’den öğrendiğimize göre, pop art’ın yaramaz çocuğunu İstanbul’a getirmek pek kolay olmamış. Küratör, serginin The Andy Warhol Foundation for Visual Arts ve The Andy Warhol Museum ile Galerist arasındaki uzun süreli diyalogun sonucu olduğunu anlatıyor.




          Bu fotograf karesının sergıyle bır alakası yok ;İ ama  Tamer Ceylanın bu arşiv kıtabını görüp yayınlamadan gecmek ıstemedım .


 sanırım grinin bütün tonlarına aşığım,  bir ara evimin duvarlarını  metal gri yapsam mı diye düşünmedim değil


  
shirt - HASAN KOCA
shorts - MANGO









“Bir gün herkes on beş dakikalığına meşhur olacak” sözü ağızdan ağıza dolaşan 20. yüzyılın en ünlü pop art sanatçılarından Andy Warhol

Warhol Hareket Halinde’yi Galerist’in  Galatasaray,  Akaretler ve Tepebaşı mekânlarında görebilirsiniz.

No comments:

Post a Comment