Tuesday, July 31, 2012

Gülünce Ateş Etmeye Başlıyor

Gülünce Ateş Etmeye Başlıyor

Gülünce Ateş Etmeye Başlıyor Japonya'nın başkenti Tokyo'da Suidobashi Heavy Industry tarafından üretilen robot Transformers filminin gerçeğe dönüştüğünün bir kanıtı adeta.

Tokyo'da her yıl düzenenlenen Wonder Festival'inde bu sene ilginç bir robot tanıtıldı. Dünyayı şaşkına çeviren 900,000£ fiyattan satışa çıkartılan ölüm robotunun isminin "Kuratas" olduğu açıklandı. Dört metre boyunda, dört ton ağırlığında ve dört bacaklı olan bu robot bir pilot tarafından veya iPhone aracılığıyla kumanda edilebiliyor.



Gülmeyle ateş ediyor

Üzerinde dakikada 6 bin mermi atabilen çift mitralyoz silah bulunan Kuratas, pilotun fazla gülümsemesi halinde ise ateş etmeye başlayabiliyor. Robotun içindeki Master Slave sistemi sayesinde robot, pilotun gülmesiyle ateş etmeye programlı bir hale getirilebiliyor.



Suidobashi Heavy Industry firması tarafından üretilen bu robotun ayrıca 16 farklı renk seçeneği bulunuyor.



Wataru Yoshizaki ve Kogoro Kurata tarafından üretilen Kuratas'ın ayağında bulunan 4 tekerlek sayesinde ise ölüm robotu 10 km sürat yapabiliyor.

Yaratıcıları tarafından bir savaş makinesi olmadığının altı çizilen robotun askeri çevreler tarafından dikkatle incelenmeye başlandığı belirtiliyor.

No comments:

Post a Comment