Thursday, May 24, 2012

Tüylü yogiler.

Amuda kalkan, lotus pozisyonunda oturan, bacak esneten kediler ve köpekler… Fotoğrafçı Dan Borris ile eskiden yoga öğretmenliği yapan eşi Alejandra’nın görüntülediği bu şirin hayvanlar bir takvimin yapraklarını süslüyor.

Yoga

ABD’nin Teksas eyaletinin San Antoni şehrinde yaşayan çift, hayvan barınağındaki kediler ve köpeklerin fotoğraflarını kullanarak, takvimi benzersiz bir sanat eserine dönüştürmüş.

Hayvanlarla stüdyoda saatler geçiren çift, daha sonra bilgisayar hileleri kullanarak, çektikleri fotoğraflardaki pozları gerçek yoga duruşlarına benzetmiş.

Dan Borris, çalışmanın çok zahmetli olduğunu, ancak hayvanları çok sevdikleri için yorgunluk hissetmediklerini anlatıyor. “Projenin ilhamını bize yoga yapan yazar bir arkadaşım verdi. Yoga yaparken kafasının üzerinde durduğu sırada köpeğinin yüzünü yaladığını anlatıyordu” diyen Dan Borris, o sırada “Köpekler yoga yapsa çok şahane olmaz mıydı?” diye düşünmeye başlamış ve ortaya bu proje çıkmış.

Çift, projede sığınaklardaki kedi-köpeklerden önce kendi köpekleri Mela ile kedileri Snoosh’u ve arkadaşlarının hayvanlarını kullanmış.

Dan Borris fotoğrafları çekerken, eşi Alejandra da hayvanlara özel bir terapi olan TTouch eğitimini kullanarak modelleri rahatlatmaya çalışmış.

Borris, “Aklımızda bazı pozlar vardı ve modelleri mümkün olduğunca bu pozisyona sokmaya çalıştık. Ama elbette ki son görüntüler için bilgisayar teknikleri kullandık” diyor.

Zeki köpek: çarpılmış yaratıklar, resimdeki mastering zor yoga pozisyonları bir seri, fotoğrafçı Dan Borris ve eski yoga öğretmeni karısı Alejandra tarafından oluşturulan bir takvim en son yıldızları

Zor iş: Dan iş sabır büyük bir anlaşma gereklidir dedi ama hayvanlara karşı sevgi ilham söyledi

Önemli: Köpekler ve kediler kendi fikirlerini beri Sabır önemli bir madde olduğunu, çift şunları söyledi

Sevimli: Dan o ilk yoga yapıyor köpeklerin görme fikri ile çekildiğini söylüyordu, ama sonra kediler, yavru kedi ve yavru tema izledi

Clever: ikilisi zor mümkün olduğunca yakın gerçek şey için poz yapmak için bilgisayar yazılımı hile kullanmadan önce sevimli hayvanlar ile stüdyoda saatlerce

Arkadaşlar: Stüdyoda çift elbette böyle bir nilüfer çiçeği gibi zor yoga pozisyonları çeşitli ve, aşağı köpek yeniden yaratmak için birlikte çalışmak

Ve streç: gerçekçi resimler aslında keskin fotoğrafçı Dan ile tinkered edilmiştir


No comments:

Post a Comment