Wasabi, Japonya’ya özgü olduğu sanılan bir kök bitkisidir. Suşi yanında servis edilen yeşil bir macun kıvamında olsa da sadece kattığı lezzetle bilinmez.
Gerçek wasabinin kansere ve iltihaplara iyi geldiği bilinmektedir. Ayrıca kan şekerini kontrol altında tutar ve ishali azaltır.
Sülfür içeren bitki kökenli kimyasallar içeren wasabi, antienflamatuvar etkiye sahiptir. Konuyla ilgili araştırma yürüten uzmanlar wasabinin bir tür enflamatuvar hastalık olan egzamaya da iyi gelebileceği görüşündedir.
Sülfür içeren bitki kökenli kimyasallar içeren wasabi, antienflamatuvar etkiye sahiptir. Konuyla ilgili araştırma yürüten uzmanlar wasabinin bir tür enflamatuvar hastalık olan egzamaya da iyi gelebileceği görüşündedir.
Araştırmanın detayları
2009 yılında yapılan bir araştırmada tüysüz denekler üzerinde wasabi ve egzamanın etkileşimi incelenmiştir. Uzmanlar, egzama benzeri belirtiler göstermesi amacıyla laboratuar farelerine belirli yiyecekler yedirmiştir. Ardından bu deneklere bir parça wasabi kökü de verilmiştir. Wasabi verilmesiyle kaşıntıya verilen tepkilerde % 10 oranında azalma gözlemlenmiştir.
2009 yılında yapılan bir araştırmada tüysüz denekler üzerinde wasabi ve egzamanın etkileşimi incelenmiştir. Uzmanlar, egzama benzeri belirtiler göstermesi amacıyla laboratuar farelerine belirli yiyecekler yedirmiştir. Ardından bu deneklere bir parça wasabi kökü de verilmiştir. Wasabi verilmesiyle kaşıntıya verilen tepkilerde % 10 oranında azalma gözlemlenmiştir.
No comments:
Post a Comment