Yaz mevsiminin bunaltıcı sıcaklarında yediklerimiz çok önemli ki hamileler için daha önemli. Peki hamileler yazın nasıl beslenmeli?
Yaz hamileliği hem zor, hem de en güzelidir. Fakat bu sıcakları en sağlıklı ve en güzel biçimde atlatmak için yediklerinize çok dikkat etmelisiniz.
Kalsiyum açısından zengin olan gıdaları düzenli olarak tüketmelisiniz ve günde içeceğiniz su miktarını 10 bardaktan aşağıya indirmemelisiniz.
Hergün bir porsiyon etli sebze ya da kuru bakliyat yemeği yemelisiniz. Ayrıca kurubaklagilleri C vitamini yönünden zengin meyve ve sebzelerde tüketmelisiniz.
Taze sebze ve meyve tüketmeli ve hazır meyve suları ve gazlı içecekler yerine taze sıkılmış meyve suları, ayran, bitki çayları, meyvenin kendisi ile yapılmış kompostolar içmelisiniz.
Salam, sosis, sucuk gibi katkı maddeleri ve aşırı tuz içeren yiyecekleri mümkün olduğu kadar az yemelisiniz.
Kuru meyveler ve yemişler, yoğun enerjileri yanında demir ve kalsiyum gibi minerallerden zengin olduğu için beslenmede uygun şekilde alınan kilo kontrol edilerek tüketilmeli.
Yemeklerde muhakkak iyotlu tuz kullanılmalıdır. Doğal besinler ile yeterli alınmayan iyot, ancak iyotlu tuz kullanılması ile alınır.
Sebzelerin, makarna ve eriştenin, mercimek, nohut ve kuru fasulyenin haşlama suları dökülmemeli ve bu yiyecekleri önceden yıkanıp ıslatıldıktan sonra pişirmelisiniz.
Yenilen yiyeceklerin besleyici değerini korumak ve özellikle anemiyi (kansızlığı) önlemek açısından yemeklerle birlikte çay, kahve içmemeli yemek yedikten bir-iki saat sonra açık olarak içilmeli, içecek olarak ıhlamur, nane, papatya gibi bitki çayları tercih edilmeli.
Pekmez, demir minerali içerir. Şeker yerine tatlı olarak kullanmalı, böylece kansızlığa karşı önlem alınmış olur.
No comments:
Post a Comment