Friday, August 3, 2012

Anket Şirketleri

Anket Şirketleri

  Anket Şirketleri Gelişen dünya ile birlikle şirketler arası rekabet de hızlanarak artmaktadır. Teknolojinin getirdiği avantajlar sayesin daha önce yapılması fazlasıyla zor olan araştırmalar günümüzde kolayca ve hızlı bir biçimde yapılabilmektedir. Şirketler için kuşkusuz en önemlisi müşterileri hakkında bilgiler edinmektir.
Bu bilgiler müşterilerin aldıkları hizmetten memnuniyet oranlarından müşteri portföylerinin belirlenmesine kadar çok geniş bir yelpazede yayılır. Bu bilgileri elde etmenin tek bir yolu vardır, o da bilgi edinilmek istenen grup üzerinde anketler uygulamaktır.

Anket işi kolay görünse de, şirketlerin dışarıdan destek almadan tek başlarına yapabilecekleri kadar kolay bir iş değildir. Piyasadaki anket şirketlerinin varlığı ve bu şirketlere olan ihtiyacın ana sebebi de bu işin aslında uzmanlar tarafından yapılmasının bir şart olmasıdır.
Piyasadaki anket şirketleri müşteri profillerine göre çeşitli araçlar aracılığıyla anketlerini uygulamaktadır. Teknolojinin yayılması ile birlikte anket şirketlerinin bir numaralı gözdesi internet haline gelmiş, internet üzerinden yapılan anketlerde ciddi miktarda artış sağlanmıştır. Her eve giren internet ve bilgisayarlar sayesinde hem iş gücü açısından hem de masraf açısından avantajlar sağlanarak artık anket şirketlerinin daha düşük bütçeler ayırarak daha büyük anketler yapması olanaklı hale gelmiştir. Şu an http://paraci.net internet sitesini bularak okumaya başlamanız bile “arama istatistikleri”nizi elde etmek isteyen bir anket şirketi için bir veri sayılabilir.
Dünyada bir çok sektör internetin nimetlerinden faydalanmakta, internet her sektör için büyük avantajlar sağlamakta. Görüldüğü gibi, internetin en büyük fayda sağladığı sektörel şirketlerin başında anket şirketleri gelmekte. Anket şirketlerine hem zaman hem maliyet hem de portföy açısından inanılmaz büyük bir kolaylık sağlamış durumda. Hal bu şekildeyken, anket şirketlerinin gün geçtikçe, hızla büyümesine şaşırmamak gerekli. Bakalım ileride bu şirketleri ne gibi bir gelecek bekliyor, hep birlikte göreceğiz.

No comments:

Post a Comment