Wednesday, August 15, 2012

20 ülkeyi böyle kandırdılar

20 ülkeyi böyle kandırdılar!
Hiç bir bilimsel dayanağı olmayan bomba dedektörünü 20 ülkeye sattı kimse bir şey anlamadı.
15.08.2012 Çarşamba - 11:56
Bir İngiliz şirketi olan Global Tecnical ürettiği GT200 ve Alpha 6 model bomba dedektörlerini Tayland'daki generallere tanıttı. Yaptıkları deneme ardından dedektörlerin çalıştığını ve yerleştirilmiş bombaları bulduğunu söylemelerinin ardından üretici Global Technical firması Tayland'a dedektörleri satmakta aracı olması için teklifte bulundu ve teklif kabul edildi. Tayland'ın eliyle dedektörler İngiltere de dahil olmak üzere toplamda 20 ülkeye satıldı. Ancak Taylandlı yetkililerin gözden kaçırdığı bir nokta vardı ki dedektörler çalışmıyordu.

Taylan Özel Soruşturma Dairesi yetkilileri şuanda yapılmış olan önceki denemenin ve Tayland ile anlaşma yapılmasının planlanmış ve kasıtlı birşey olduğunu savundular.

Özel Soruşturma Dairesi başkanı Tarit Pengdith yaptığı açıklamada şirketin cihazı çok cezbedici bir halde sunduğunu ve hileli bir şekilde cihazın çalıştığına inandırıldıklarını aktardı.

Yapılan basın toplantısında Taylandlı yetkililer kendilerinin de kandırıldıklarını söylemelerine rağmen cihazları satın alan ülkelerden gelen 13 temsilci hem üreticiyi hemde satıcıyı dolandırıcılıktan dava edeceklerini açıkladılar.

24 Ağustos'ta yeniden bir araya gelerek görüşmelere ve çözüm yollarına dair öneriler tartışılacak.

No comments:

Post a Comment