Thursday, August 2, 2012

Jandarma karakoluna saldırı

Jandarma karakoluna saldırı
2 asker şehit oldu, 9 asker yaralandı.
  Siirt'in Eruh İlçesi kırsalındaki jandarma karakol ve üs bölgesine PKK'lı bir grup tarafından düzenlenen saldırı sonrası ilk bilgilere göre 2 asker şehit oldu, 9 asker yaralandı.

Siirt'in Eruh İlçesi kırsalındaki jandarma karakolu ve üs bölgesine kalabalık PKK'lı grup tarafından ağır silahlarla saldırı düzenlendi. Teröristlerin iftar saatinde yaptığı saldırıya askerlerin anında karşılık vermesiyle çatışma çıktı. Açılan ilk ateş ve çatışmada ilk bilgilere göre 2 asker şehit oldu, 9 asker yaralandı. Yaralılara müdahale edilmesi için Siirt Devlet Hastanesi'nde görevli doktorlar göreve çağırıldı.

TEKELİ TABURU'NA TACİZ ATEŞİ

Eruh'un kırsal kesiminde bulunan Bilgili Köyü yakınlarındaki jandarma karakolu ile üs bölgesine saat 19.30 sıralarında kalabalık PKK'lı grup tarafından ağır silahlarla saldırı düzenlendi. Askerlerin iftar yaptığı dakikalara denk gelen saldırıda üst bölgesi ve karakola uzun namlulu silahlarla ateş açan teröristlere askerler anında karşılık verdi. Açılan ilk ateş ve çatışmada ilk bilgilere göre 2 asker şehit olurken, 9 asker yaralandı. Çatışmaların sürdüğü bölgeye jandarma özel harekat timleri gönderildi. Bölgeye Siirt 3'üncü Komando Tugay Komutanlığı'ndan skorsy helikopterlerle komandolar indirildi. Kobra helikopterlerin de PKK'lıların bulunduğu alanları ateş altına alıp bombaladığı belirtildi. Bölgede çatışmaların yer yer sürdüğü kaydedildi.

DOKTORLAR GÖREVE ÇAĞRILDI

Yaralılar helikopterlerle Siirt Asker Hastanesi’ne götürülüp, tedaviye alındığı öğrenildi. Siirt Devlet Hastanesi’nde görev başına çağırılan doktorlar da asker hastanesine yönlendirildi.

No comments:

Post a Comment