Saturday, August 4, 2012

60 PKK'lı öldürüldü

60 PKK'lı öldürüldü
Şemdinli’de operasyonlar yoğun olarak sürerken dün TSK’dan açıklama yapılmaması dikkat çekti

Bölgede 60’ın üzerinde PKK’lının etkisiz hale getirildiği öne sürüldü. İlçenin üzerinden dün 09.00 sıralarında savaş uçakları alçaktan uçuş yaptı. Yüksekova yönünden gelen uçaklar Şemdinli semalarından geçerek operasyonların yoğun olarak sürdüğü Rüzgarlı, Yiğitler ve Bağlar köyleri ve mezraları üzerinden Kuzey Irak’a yöneldi.

Goman Dağı da top atışına tutuldu. Sahur vakti, Şemdinli İlçe merkezindeki askeri birliklerde konuşlu olan topçu bataryalarından Goman Dağı ateş altına alındı. Top atışları sabaha kadar sürdü. NTV’nin haberinde bölgede 60’ın üzerinde PKK’lının etkisiz hale getirildiği öne sürüldü. DHA, dün Hakkari’den yola çıkan zırhlı kirpi tipi 30 araca Gençlik Köprüsü mevkiinde mayınlı tuzak kurulduğunu bildirdi. Saldırıda ölen ya da yaralanan olmadığı belirtildi. Bu saldırının ardından bölgeye sevk edilen özel harekat timlerine yönelik de ikinci bir saldırı düzenlendi. Polis araçlarının geçişi esnasında yola döşenen patlayıcı uzaktan kumandalı düzenekle patlatıldı. Patlamada zırhlı araçlarda bulunan 2 polis yaralandı. Operasyondaki polislere de uzaktan taciz ateşi açıldı. Bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı.

Köylüler: Çatışma hâlâ sürüyor

Şemdinli’de devam eden operasyonlar nedeniyle köylerinden çıkmak zorunda kalan vatandaşlar, iftar saatinde çatışmaların halen devam ettiğini söyledi. Şemdinli’ye bağlı Günyazı köyüne bağlı Yiğitler mezrasından akrabalarının yanına sığınan İbrahim Kaplan, yolların kapalı olduğunu köylerine gönderilmediklerini belirterek “Çatışmalar hala sürüyor” dedi.

Bir evde 24 kişiyiz

Kaplan, Milliyet’e iftar saatinde yaptığı açıklamada “Mezramızda 30-35 haneydik. Çatışma çıkınca çocuklarımızı da alıp Şemdinli’ye geldik. Çatışma yaşanmayan başka köylere de sığınanlar da oldu. Benim ailem 15 kişi burada kardeşimin evi vardı yanına sığındım. Evde şu an 24 kişi kalıyoruz. Kaplan, Kaymakamlığın köylerinden çıkan ailelere kişi sayısına göre para dağıtıldığını belirterek “200 alan var 300 alan var bize 900 lira verdiler. Köyümüze dönemiyoruz. Yollar kapalı göndermiyorlar. Çatışmalar şu an sürüyor, buradan izliyoruz. Dağlar yanıyor ortalık toz duman” diye konuştu.

Ailesi ile birlikte Şemdinli’deki akrabalarının yanına sığınan Safiye Kaplan da “Biz 9 kişiyiz. 13 gün önce çatışma çıkınca çocukların elinden tutup geldik. Akrabalarımız da kalabalıktı. 20-25 kişi bir evde kalıyoruz. Belediye erzak yardımı yaptı. Kaymakamlık para dağıttı. Bize 200 verdiler. Daha sonra gelen olmadı. Köyde hayvanlarımız aç kaldı. Dönemiyoruz. Dönsek nereye PKK var, çatışma var. biz barış istiyoruz” dedi.

No comments:

Post a Comment