Thursday, August 9, 2012

Buzdağı marka su raporunu aldı

Buzdağı marka su raporunu aldı
İtiraz ettiler, yeniden numune alındı, analiz edildi. İşte temiz çıkan markalar!
Sakarya'da damacana su üretiminde uygunsuzluk belirlenen 6 işletmenin 2'sinden alınan numunelerin temiz çıktığı, 4 işletmeyle ilgili analiz çalışmalarının devam ettiği belirtildi.

Sakarya Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, Sağlık Bakanlığı'nın Halk Sağlığı Müdürlüğü'ne 26 Temmuz'da ilettiği talimat gereğince su işletmelerinde dolumu yapılan 19 litrelik damacanalardan alınan örneklerin analiz için İstanbul Halk Sağlığı Müdürlüğü'ne gönderildiği, 6 işletmenin analiz sonuçlarının 'İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkındaki Yönetmelik' hükümlerine uygun olmadığının belirlendiği hatırlatıldı.

İşletmelerin eksiklerini gidermeleri için uyarıldığı kaydedilen açıklamada, şunlar bildirildi:

'Konuyla ilgili eksikliklerini giderdiklerini beyan eden Buzdağı ve Kardelen adlı su işletmelerinden 4 Ağustos Cumartesi günü alınan kontrol numuneleri Ankara Hıfzıssıhha Laboratuvarı'na gönderilmişti. Sağlık Bakanlığı Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanlığı Çevre Sağlığı Daire Başkanlığı tarafından Halk Sağlığı Müdürlüğü'ne gönderilen faks ile Buzdağı ve Kardelen adlı su işletmelerinden alınan ikinci kontrol izleme numunelerinin yönetmeliğe uygun olduğu yönünde bilgi ulaşmış bulunmaktadır.

EDK Lara, Hazar Vox Nida ve Hünkar adı altında faaliyet gösteren su işletmelerinden ise kendi talepleri doğrultusunda 6 Ağustos'ta kontrol numunesi alınmıştı ancak bu numunelere ilişkin kontrol analiz çalışmaları, İstanbul Hıfzıssıhha Laboratuvarı'nda devam etmekte olup, henüz sonuçlanmamıştır. Revan adlı su işletmesinden kendi talepleri doğrultusunda ikinci kontrol izleme numunesi bugün alınmıştır. Bu İşletmelere ait sonuçlar elimize ulaştığında derhal duyurulacaktır.

Eksikliklerini gideren ve kontrol analiz sonuçları uygun çıkan su işletmeleri (Buzdağı ve Kardelen) damacana su üretimine devam edebileceklerdir.'

Sakarya'nın kaynak suyu üretiminde Türkiye'de öne çıkan ilk üç il arasında yer aldığı belirtilen açıklamada, su işletmelerinden bir ay boyunca haftada bir kez numune alınacağı ifade edildi.

No comments:

Post a Comment