Sunday, August 5, 2012

Hakkari'de karakola saldırı: 8 şehit!

Hakkari'de karakola saldırı: 8 şehit!

Hakkari'de karakola saldırı: 8 şehit!

Hakkari-Çukurca Karayolu üzerindeki Geçimli Jandarma Karakoluna 3 ayrı koldan saldırı girişiminde bulunan PKK’lılar ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada 6 asker ve iki korucu şehit oldu.

Güncelleme:05 Ağustos 2012 09:30
 Saldırı sonucu ilk bilgiler iki korucunun şehit olduğu yönündeydi. Ancak, Hakkari Valiliği şehit sayısının 8 olduğunu açıkladı. Çatışmada ayrıca 15 asker ve 6 sivil yaralanırken, bölgedeki askeri yetkililer toplam 17 PKK'lının da öldürüldüğünü ifade edildi.
İŞTE ÇATIŞMA ANINDAN İLK GÖRÜNTÜLER-VİDEO3 KOLDAN SALDIRI

Hakkari-Çukurca Karolunun 40’ıncı kilometresinde bulunan Geçimli Jandarma Karakolu’na dün akşam saat 23.00 sıralarında bir grup PKK’lı 3 ayrı koldan saldırı düzenledi. Bir grup PKK’lı ise sivil bir kamyonetle jandarma karakoluna doğru gitmeye çalıştığı sırada bölgede bulunan askerler ve köy korucuları tarafından fark edildi. Bunun üzerine çatışma çıktı.
İLK BİLGİ: 2 KORUCU ŞEHİT
Çatışmanın ardından ilk bilgiler çatışmalarda 2 köy korucusu şehit oldu.

HAKKARİ VALİSİ: 8 ŞEHİT

Hakkari Valisi Orhan Alimoğlu, PKK'lı teröristlerin dün gece Çukurca'da düzenlediği saldırıda 6 asker ve 2 korucunun şehit olduğunu açıkladı. Çatışmada ayrıca 15 asker ve 6 sivil yaralanırken, bölgedeki askeri yetkililer toplam 11 PKK'lının da ölü ele geçirildiği ifade edildi.
"15 GÜN SONRA TERHİS OLACAKTI"

Hakkari'nin Geçimli köyündeki karakola teröristlerce düzenlenen saldırıda Jandarma Er Metin Çevik şehit oldu. Geçimli köyündeki askeri karakola teröristlerce düzenlenen saldırıda,  şehit olan er Metin Çevik'in, Başören köyü Çömetenler Mahallesi'nde yaşayan ailesine acı haberi askeri yetkililer verdi.
Anne Çevik ise, taziye ziyaretine gelenlere, en son oğluyla telefonda  görüştüklerinde kendisine oruç tuttuğunu ve hiç bırakmadığını söylediğini ifade  etti. Baba Recep Çevik, 2 kız, 1 erkek çocuğu olduğunu belirterek, “Oğlum yaklaşık 15 gün sonra terhis olacaktı. Türk halkının başı sağ olsun, acımız büyük” dedi.

ŞEHİT ATEŞİ KIRŞEHİR’E DÜŞTÜ
Hakkari merkeze bağlı Geçimli köyünde teröristlerin karakola saldırması sonucunda şehit olan Uzman Çavuş Kamil Çelikkaya’nın baba evine ateş düştü.
Şehidin baba ocağı olan Kırşehir’in Çiçekdağı ilçesine bağlı Köseli Beldesi’ne acı haber çocuk ulaştı. Acı haber sonrasında Çalikkaya ailesi gözyaşlarına boğulurken, şehidin baba evine Türk bayrağı asıldı. Şehit Kamil Çelikkaya’nın bir sosyal paylaşım sitesinde paylaştığı şu şiir ise yürekleri dağladı:
"Konuyorsa dala bölücü leş kargaları dal kesilsin!
Bölücüler şehre kadar iniyorsa dağdan, yol kesilsin!
Eğer ki askerime kurşun sıkıyorsa, kol kesilsin!
Bu vatana ihanet eden baş ise, baş kesilsin!
Türk Allah-u Teala’nın kılıcıdır boyun eğmeyen taş kesilsin".
MALATYALI UZMAN ÇAVUŞ AHMET KURAK’IN EVİNDE FERYAT KOPTU
Hakkari Çukurca’da teröristlerin saldırısı sonucu şehit edilen askerlerden Uzman Çavuş Ahmet Kurak’ın Malatya’daki baba ocağına ateş düştü.
Malatya Merkez Şehit Fevzi Mahallesi’ndeki Kurak ailesine haber verilmesi ile evde feryat koptu. Olay yerine 112 ambulansları intikal etti.
Malatya Belediyesi İtfaiye görevlileri tarafından şehidin evinin bulunduğu sokak ile cadde Türk bayrakları ile donatıldı. Şehidin yakınları baygınlık geçirince 112 ambulanslarında müdahale edildi. Baba ise yakınları tarafından zorla teskin edildi. Bu arada, babası el arabacılığı yapan, 3 kız 2 kardeşten biri olan Uzman Çavuş Ahmet Kurak’ın 4 yıl önce asker olduğu belirtildi.
ŞEHİT ANNESİ:  "SEN ÖLDÜN KANDİLLİ, SEN ÖLDÜN"
Hakkari’nin Geçimli köyünde askeri karakola teröristlerce düzenlenen saldırının ardından çıkan çatışmada şehit düşen Jandarma Er Mehmet Burak Tütüncü’nün Çorum’un Alaca ilçesindeki evine ateş düştü.
Jandarma Er Mehmet Burak Tütüncü’nün şehit olduğu haberi sabah saatlerinde Ankara’da yaşayan ailesine verildi. Oğlunun şehit haberini alan anne Handan Duygun ve şehidin eşi Hülya Tütüncü acı haberle adeta yıkıldı. Acılı anne, Çorum’un Alaca ilçesindeki şehit evinde gazetecilere dönerek, “Kandilli sırf sen sen ölesin diye ne oğlanlar doğuracağım. Daha ne oğlanlar doğuracağım biliyor musun. Sen öldün Kandilli, sen öldün. Benim bir tane daha oğlum var. Kandilli sen öldün” dedi.
Şehit askerin 1.5 yaşında Ömür isminde bir oğlu olduğu öğrenildi.
SİVİLLER DE YARALANDI
Çatışma sırasında evleri karakolun yakınında bulunan ve akraba oldukları belirtilen Şehzenan, Necdet, Şerife, Kıymez ve Mizgin Ölmez, Abdurahman Dayan ile 1 asker yaralandı. Yaralı olan siviller ile asker ambulanslarla Hakkari Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

KADIN PKK’LIDAN İNTİHAR EYLEMİ
Bu arada çatışmanın yaşandığı sırada bir kadın PKK’lı ise karakolu nizamiyesine doğru giderek intihar eyleminde bulundu. Üzerindeki bombayı patlatan kadın PKK’lı parçalanarak hayatını kaybederken, bu sırada karakol nizamiyesinde bulunan bazı askerlerin de yaralandığı belirtildi. Karakol çevresinde bir süre devam eden çatışmalarda 2 PKK’lı da öldürüldü.
Bölgede yer yer çatışmalar sürerken, yetkililer yapılan saldırı ile ilgili henüz bir açıklama yapmadı. Yaralıların Hakkari Devlet Hastanesi’ne getirilmesi üzerine sabaha karşı çok sayıda yaralı yakını da hastane önüne akın etti. Çevik kuvvet polisleri hastane çevresinde geniş güvenlik önlemi aldı. Bölgedeki operasyonlar ise sürüyor.
Takviye ekibine mayınlı tuzak!
Hakkari merkeze bağlı Geçimli Karakolu'na yönelik saldırının ardından bölgeye giden askeri araçların geçişi sırasında teröristlerin daha önceden döşediği mayın patladı.
Terör örgütü PKK'nın, Geçimli Karakolu'na yaptığı saldırı esnasında gelebilecek bir takviyeyi engellemek için Çukurca yolunun 35 kilometresine mayın döşediği ve askeri araçların geçişinde patlattığı öğrenildi. Patlamada ölen ya da yaralanan konusunda bilgi alınamazken patlama sonrasında küçük bir çatışma yaşandığı öğrenildi. Patlamanın olduğu yerde çatışma sonrası çok sayıda boş kovan bulunduğu kaydedildi.

No comments:

Post a Comment