Thursday, August 2, 2012

Rogge, Başbakan'a hayran

Rogge, Başbakan'a hayran
Rogge, ''Çok istikrarlı ve kararlı bir Başbakanınız; çok genç ve çalışkan bir bakanınız var'' dedi.
Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) Başkanı Jacques Rogge, Türkiye'nin olimpiyat takımında yer alan kadın sporcularla kahvaltı yaptı. Rogge, "Çok istikrarlı ve kararlı bir Başbakanınız; çok genç ve çalışkan bir bakanınız var" dedi

Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan'ın da katıldığı Olimpiyat Köyü'ndeki kahvaltıda; basketbol, voleybol, atletizm, yüzme, cimnastik ve badminton dallarında mücadele eden kadın atletlerle sohbet eden Rogge, Türk kafilesindeki kadın sporcuların sayısındaki artışın dikkat çekici olduğunu ve bundan memnuniyet duyduğunu söyledi.

Genel Müdür Baykan, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın sporcuların performanslarını saat farkı gözetmeksizin takip ettiğini ve moral verdiğini, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'ın da açılıştan bu yana sporcuları yalnız bırakmadığını söyledi.

Rogge bunun üzerine Baykan'a, 'Çok istikrarlı ve kararlı bir Başbakanınız, çok genç ve çalışkan bir bakanınız var' sözleriyle karşılık verdi.

Olimpiyatlarda henüz Türk sporcuların madalya kazanamamasının gündeme gelmesi üzerine Rogge, 'Güreş, tekvando ve atletizm başlıyor. Artık madalyalarınız gelmeye başlar. Londra'ya 16 branşta geldiniz. Umarım 2020'de tüm branşlarda olursunuz' diye konuştu.

Türk kafilesinde kadın sporcuların erkeklerden fazla olmasından etkilendiğini ifade eden Rogge, Türkiye'nin son yıllarda düzenlediği organizasyonlarla kendini bu alanda ispat ettiğini kaydetti.

Rogge'un Akdeniz Oyunları'na evsahipliği yapacak Mersin'deki çalışmaların nasıl gittiğini sorması üzerine Baykan, 'Her şey iyi gidiyor. Bir yıldan kısa bir sürede tesisleri bitireceğiz. Sizi en kısa zamanda Mersin'e davet edebiliriz. Hatta olimpiyatlardan hemen sonra' yanıtını verdi.

Kahvaltının ardından Genel Müdür Baykan, IOC Başkanı Rogge'a İznik desenli bir vazo, Türk kahvesi ve fincan takımı hediye etti.

No comments:

Post a Comment