Wednesday, August 8, 2012

Şehit annesinden ibretlik söz

Şehit annesinden ibretlik söz
Şırnak'ta PKK'nın döşediği mayınlar nedeniyle şehit düşen uzman çavuşun annesi öyle bir söz söyledi ki...
Şırnak'ta terör örgütü PKK'ya yönelik düzenlenen operasyonlar sırasında el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit düşen Uzman Çavuş Yıldırım Kuzucular'ın Sivas'ın Şarkışla İlçesi'ndeki babaevine ateş düştü.

Teröre lanet yağdıran şehidin annesi Rahime Kuzucular, "Bir oğlum daha var onu da göndereceğim" dedi.

Şırnak, Kato Dağı'nda güvenlik güçlerince düzenlenen operasyonlar sırasında teröristlerce yerleştirilen el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu 27 yaşındaki Uzman Çavuş Yıldırım Kuzucular şehit düştü. Şehit Uzman Çavuş Yıldırım Kuzucular'ın acı haberi Sivas'ın Şarkışla İlçesi'ne bağlı Akçakışla Beldesi'nde yaşan ailesine İlçe Kaymakamı Abdullah Uçgun ve askeri yetkililer trafından verildi.

Şehit haberinin ulaşmasıyla Kuzucular ailesinin evine ateş düştü. Belde sakinleri şehidin evine akın ederek babası Kazım Kuzucular ile yakınlarını teselli etmeye çalıştı.

İZNİ BİTMEDEN GÖREVE ÇAĞIRILDI

Görev yeri Bolu olan ancak geçici görevle Şırnak'ta bulunan Uzman Çavuş Yıldırım Kuzucular'ın bir ay önce izinli olarak ailesinin yanına geldiği ve burada amcası Salim Kuzucular'ın oğlu Uğur Kuzucular'ın düğününe katıldığı öğrenildi. İznin bitmesine 3-4 gün kala, birliğinden gelen davet üzerine, iznini yarım bırakarak Şırnak'a hareket ettiği belirtildi.

KARDEŞİ DE UZMAN ÇAVUŞ OLDU

Şehit Uzman Çavuş Şırnak'a geldikten sonra annesi Rahime Kuzucular'ı telefonla arayarak, "Buraya ulaştım" dediği ve sonrasında bir daha görüşemedikleri öğrenildi. 1'i kız 3 kardeşin ortancası olan şehit uzman çavuşun küçük kardeşi Ahmet Kuzucular'ın da uzman çavuşluk sınavına girerek kazandığı ve aynı bölgeye gitmek üzere hazırlık yaptığı sırada ağabeyinin haberini aldığı belirtildi.

Evinde ağıtlar yakan şehidin annesi Rahime Kuzucular, hükümet yetkililerinin gereken tedbirleri almadığını ve ailelerin yüreklerinin yandığını belirterek, PKK'ya lanet okudu. Acılı anne, "Bir oğlum daha var gerekirse onu da oraya göndereceğim" diye konuştu. Şehidin babası Kazım Kuzucular da gözyaşlarına boğuldu. Acılı babayı yakınları sakinleştirmeye çalıştı.

BAYRAKLI TEPKİ

Haberin duyulmasının ardından şehidin evine büyük boy Türk bayrağı asılırken, belde halkının de evlerini bayrak ile donattığı görüldü. Taziyle için şehidin evine gelen yakınları ve komşuları da, PKK'nın meclise taşındığını buna karşın alınan önlemlerin yetersiz olduğunu iddia etti.

Şehit uzman çavuş Yıldırım Kuzucular'ın cenazesinin yarın öğlen namazı sonrası Akçakışla Beldesi'nde toprağa verileceği öğrenildi.

No comments:

Post a Comment